27 січня 2020 року фахівці комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська», які відповідальні за організацію харчування дітей з інвалідністю та осіб похилого віку, взяли участь у навчанні, яке провели начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужбив Миколаївській області Л.А.Бурденко та лікар загальної гігієни О.С.Забалуєва.
Присутні на навчанні розглянули нормативну базу в сфері організації харчування; запровадження системи «ХАССП» - системи управління всіма ризиками безпечності харчового продукту; практичні приклади з досвіду помилок в організації харчування, що призвели до харчових отруєньта зараження інфекційними захворюваннями.
Мінімізувати ризик харчових отруєнь, знизити тяжкість і небезпеку наслідків захворювання допоможуть дотримання правил особистої та загальної санітарної гігієни.